5 decembrie 2016

Iarna pe ulita

     La cat de repede s-a asternut iarna, pe multi ne-a luat prin surprindere. Cu gerul de afara si cu temperaturi de -10°C,  ti-e greu sa mai iesi din casa. Dar, datoria te obliga! 

Ca in fiecare an, la noi in Romania, cand ninge prima data abundent, orasele din tara NU sunt "echipate" corespunzator. Prin urmare, cand se asterne prima zapada nu mai faci diferenta dintre trotuar, strada, carosabil. Asa se face ca, in wekeendul tocmai incheiat, masinilie au patinat la propriu in marile orase, producandandu-se chiar si accidente.   

Primariile nu se fac raspunzatoare de aceste accidente, intrucat nu au "apucat" sa incheie contracte cu firmele care au utilaje de dezapezire. Da, asa e la noi: incheierea contractelor se realizeaza numai dupa ce s-a instalat cu adevarat iarna. La noi nu se face nimic din timp, doar cand oamenii "le sar in cap" autoritatilor. 









O sa despagubeasca primariile pe cei care au facut accidente din cauza ca drumurile au fost inghetate si necuratate? NU. Bine ca platim taxe, impozite, roviniete si atat nu is in stare autoritatile sa faca! Traim in Romania...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu