30 noiembrie 2016

Lucrezi sau ai minivacanta de 1 decembrie?

        Se stie foarte bine ca zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere date de Guvernul Romaniei. Ziua de 30 noiembrie reprezinta Sf. Andrei, iar 1 decembrie Ziua Nationala a Romaniei. Acestea sunt sarbatori legale, in care nu se lucreaza, potrivit articolului 139 din Codul muncii.
        Cum aceste doua zile au picat anul acesta miercuri si joi, evident toti bugetarii sunt liberi inclusiv si vineri, 2 decembrie. De asemenea si scolarii beneficiaza de aceasta minivacanta. Si pentru salariati aceste zile ar trebui sa fie libere. Dar, aceasta depinde de angajator, adica de "patron". Majoritatea salariatilor lucreaza in aceste zile, deoarece firmele private nu "isi permit" sa inchida doua sau chiar trei zile la rand afacerile; intrucat afacerile le genereaza bani a.k.a profit. Desigur, cei care nu beneficiaza de aceste zile libere ar trebui sa primeasca alte zile libere in urmatoarea perioada sau un spor la salariul de baza, adica niste bani in plus la salar pentru munca desfasurata in aceste zile. Cum putini patroni o sa faca asta, dragi angajati mai bine va luati gandul de la asa ceva...
        Va doresc o minivacanta placuta tuturor celor care beneficiaza de aceste zile libere! Profitati de aceste 5 zile (incluzand si weekendul) si distrati-va !!! Iar, noi, ceilalti care lucreaza, nu ne ramane decat.. "sa inghitim in sec".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu